Disidenta de a-mi trai viata

25 martie 2007

Deprimat fiind (nu stiu a cata oara deja) am inceput sa ma gandesc la ce rost are viata…

Ce rost are sa traiesti in lumea asta in care nu tu ai ales sa te nasti – ci doi oameni care se iubeau (cel putin asa se presupune…) – dar in care esti obligat sa te conformezi tuturor standardelor impuse de societate , si cand spun ‘societate’ ma refer la cei care o conduc, adica la niste persoane hapsine dupa bani si recunoastere . Trebuie sa recunosc ca asa am fost si eu la un moment dat, ma gandeam ca vreau sa devin rechin tocmai pentru a nu fi prea usor de inghitit de altii. Voiam sa conduc pentru ca nu voiam sa fiu condus.
Dar merita oare sa iti traiesti viata intr-un mod atat de fals? Merita sa tragi toata viata la jug asemenea unui bou? Nu cred. Cel putin, nu cred ca merita efortul…. NU atunci cand visurile tale sunt cu totul altele. Ce rost are sa incerci mmereu sa ‘invarti’ cate ceva doar pentru a impresiona o fata sau un partener de afaceri? De ce  ii judecam mereu pe altii dupa averea acumulata? Unul dintre lucrurile care m-au socat cel mai mult in timpul experientei mele din USA a fost sa vad ca oamenii simpli cauta mai degraba fericirea decat acumularea nelimitata a banilor si a altor foloase materiale. E si aici o discutie, pentru ca in USA iti poti permite sa traiesti decent chiar si daca lucrezi la munca de jos
Bineinteles ca fiecare dintre noi are alte scopuri in viata. Unii vor spune ca cel mai important lucru pentru ei e familia. Si eu am realizat de curand acest aspect. Se pune insa intrebarea: cum poti trai linistit, fara sa ai grija zilei de maine, intr-o societate in care conteaza doar cat ‘produci’ ?
Te poti revolta , insa s-ar putea sa sfarsesti rau de tot. Pentru ca disidentii nu sunt vazuti ca ceva bun, ci sunt mai degraba ca ‘virusi’ care ar putea distruge sistemul asta ‘ticalosit’ ( folosit fara permisiunea lui Base). Si ca orice virus, cel care se revolta impotriva sistemului sfarseste prin a fi marginalizat si vazut ca un  inadaptat.
Dupa cum spunea si ungay al carui blog e citat pe ’7 plus’ : "Iata o disidenta reala: Sa-ti traiesti viata"
Trist dar adevarat de multe ori…..
Questions, Comment, Threads?

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X